Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy kis szeretet.....
Szívecskékből áll a világ! Készíts egy bűbájos, könnyű, csábító édességet ,anyukádnak vagy nagymamának a barátaidnak, vagy magadnak vigasztalásul!
Egy igazi olasz édesség vadonatúj anyáknapi köntösben! Könnyű, csábító és csinos desszert.
Hozzávalók:
A piskótához:
• 1 db 23 cm átmérőjű piskótalap
• 1 evőkanál málnadzsem
A krémhez:
• 300 g fehér csokoládé
• 500 ml tejszín
• 10 g lapzselatin
• 300 g málnadzsem
• 5 g lapzselatin
A dekoráláshoz:
• kókuszreszelék
Elkészítés:
• A piskótalapot helyezd egy kb. 23 cm átmérőjű tortakarikába, és vékonyan kend meg málnadzsemmel.
![]() |
![]() |
•
Először a krémet kell elkészítened. A fehér csokoládét olvaszd fel egy
tálban, a tejszínt főzd fel. Ezalatt a lapzselatinokat áztasd be hideg
vízbe.
• A megolvasztott csokoládéhoz csurgasd hozzá a forró
tejszínt folyamatos keverés közben, majd egy gépi vagy kézi habverővel
kihűlésig habosítsd a fehér csokoládés tejszínt. A híg keverék habosodni
ugyan láthatóan nem fog, de sokkal könnyebb szerkezetű lesz a bevitt
levegőnek köszönhetően.
• Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt a krém, a
lapzselatint vedd ki a vízből, nyomd ki belőle a vizet, majd olvaszd
meg. Folyamatos keverés mellett keverd a krémhez, majd addig fogasd a
krémet, míg kicsit el nem kezd sűrűsödni.
![]() |
![]() |
![]() |
• A krémet, mielőtt teljesen behúzna, egyenletesen terítsd el a piskótán, majd tedd a tortát a fagyasztóba, míg szilárdra nem fagy a krém teteje.
![]() |
![]() |
• Ha megfagyott a krém, a krémnél alkalmazott módon hideg vízbe áztasd be a lapzselatint, majd nyomkodd ki belőle a vizet, olvaszd meg, és öntsd a málnadzsemhez folyamatos keverés mellett. Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen terítsd el a fagyos krém felszínén.
![]() |
![]() |
![]() |
• Az így kapott tortát tedd vissza a fagyasztóba, és tartsd ott kb. fél órán át. Ne fagyaszd be annyira, hogy a dzsem törős, jégkristályos legyen, csak annyira, hogy stabillá váljon.
Ha kellően kihűlt, egy szív alakú kiszúróval szúrj ki a tortából desszerteket.
![]() |
![]() |
![]() |
• Kókuszreszelékkel meghintve tálald a meglepetést.
Jó étvágyat mindenkinek...
cikk:NLC
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!