Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Farsangi finomság: édes pókháló |
A tésztája gyakorlatilag palacsinta tészta. Viszont a formája, igazán látványos.
Hozzávalók:
* 1 bögre tej
* 1 bögre liszt
* 1 ek cukor
* csipet szódabikarbóna, vagy sütőpor
* csipet só
* 3 tojás
* olaj
* műanyag uzsonnás zacsi
Elkészítés:
A tejet a csipet sóval és 1 evőkanál cukorral elkeverjük, majd felforraljuk.
Állandó kevergetés közben hozzácsurgatjuk a lisztet.
Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni pár percig.
Kevergetés mellett egyenként beleütjük a tojásokat.
A palacsintasütőbe 3mm vastagságig olajat öntünk és felforrósítjuk.
Egyszerű trükk arra, hogy ne legyen borzalmas szagú a lakás a sütéstől: használj olivaolajat, vagy kókusz-zsírt!
Az uzsonnás zacsi egyik csücskét vágjuk le, hogy kb 4-5 mm-es lyuk legyen rajta.
Beletöltünk a tésztából egy adagot és a felforrósított olajba csíkonként "kirajzoljuk" a pókhálót:
- először az egymást keresztező 4 vonalat, majd a vonalakat összekötő íveket.
Gyorsan dolgozzunk!
Ha nagyon gyorsan sül a tésztánk, vegyük lejjebb kissé a hőmérsékletet.
A ropogós pirosra sült pókhálókat megszórhatjuk fahéjas cukorral.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!