Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Húsvéti nyuszikák / kb. 40 db
Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg puha margarin , 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg szitán áttört túró, 2 kávéskanál só
A tetejére : 2 db tojássárgája, tökmag, lenmag, szezámmag, és nagyobb szemű só vagy napraforgómag
Szükségünk lesz egy 5 cm-es pogácsa szaggatóra, és egy jóval kisebb kör alakú kiszúróra ( mint egy gyűszű ), az enyém 1.3 cm-es volt.
Elkészítés : A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Vékonyra ( kb. 8 mm-esre ) kinyújtjuk, és a pogácsa szaggatónkkal kiszúrjuk a fejeket, és sütőpapíros tepsire tesszük őket, kellő távolságra egymástól. Kenjük le őket a tojássárgájával, majd szúrjunk ki fejenként a kicsi kiszúróval 2 db-ot, ezek lesznek a „pofikák”. Egy éles késsel vágjunk ki füleket, a fülek alját mártsuk a tojásba, és „ragasszuk” a fejhez. Félbevágott tökmag lesz a szeme, egy szem lenmag az orra. 2 db nagy szemű sót vagy napraforgómagot tehetünk a fogak helyére. Kenjük le újra az egészet a tojássárgájával, a pofikákat is, és egy kis kés hegyével szórjunk rá szezámmagot.
A nyuszikákat sütőpapíros tepsin 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A nyuszikák a szilveszteri malackák tésztájából készültek. Időigényes,és kellő türelmet igényel J
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!