Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Otthon dekor közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Otthon dekor vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 tojás fehérje
18 dkg kristálycukor
Elkészítése:
1. 12 dkg kristálycukrot egy edénybe teszünk, és annyi vizet csurgatunk hozzá, hogy éppen ellepje, jó sűrű legyen. Ezt elkezdjük felfőzni, folyamatos kevergetés mellett, először áttetszőbb színű lesz, majd később elkezd gyöngyözni, és habozni a teteje, ekkor jó.
2. Közben a tojások fehérjét kezdjük el felverni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék 6 dkg kristálycukrot.
Amikor már az összeset hozzáadtuk, és a cukros víz is már habzik, akkor óvatosan csurgassuk a habhoz a cukros vízet.
3. Verjük még egy kicsit tovább, hogy hűljön, és jó kemény hab legyen.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire sima simítózáras tasakból nyomjunk kis halmokat. Nekem 1 nagy gáztepsi volt elég a 2 tojásfehérjényi habhoz, de ez nyilván attól is függ, hogy mekkora halmokat nyomunk.
5. Tegyük a sütőbe száradni, 80-90 fokra. Ne süssük, csak szárítsuk, ne piruljon meg. Ha szükséges nyissuk ki a sütőajtót, vagy támasszuk ki egy fakanállal.
6. Nekem több, mint egy órán át száradtak, folyamatosan nézegettem. Amikor jók lesznek, akkor szépen maguktól el fognak válni a sütőpapírtól, nem kell erőlködni velük.
7. Egy kocka étcsokit mikróban felolvasztottam, és fogpiszkáló segítségével berajzoltam mindegyiknek 2 kis vonalat a szemecskéknek.
A lakás több pontján lehet használni dekorációnak, nálunk került az ablakba is, dísztökök mellé:
Megjegyzés: Hihetetlen sokáig elállnak. Mi nem igazán esszük meg az ilyeneket, úgy gondoltam berakom a vitrinbe, nagy baj nem lehet, elteszem következő évre, ha meg tönkremennek kidobom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csináld magad...Katica kindertojásból
Csináld magad:Halloween dekoráció egyszerűen
Csináld magad:Halloween dekorációk
Csináld magad:Denevér cukorkatartó Halloweenre